Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leiden – Vrouw weet indringer maar net buiten te houden

Een 22-jarige vrouw uit Leiden is toen ze ‘s nachts thuiskwam lastiggevallen door een man die ineens bij haar voordeur stond en die verder open probeerde te krijgen. Omdat de vrouw met al haar kracht de deur tegenhield en begon te gillen, is de man er vandoor gegaan. De politie heeft beelden van de verdachte en is naar hem op zoek.

De vrouw fietst in de nacht van vrijdag 3 op vrijdag 4 december samen met een vriendin naar huis na een avondje uit. Bij de Morspoort nemen ze afscheid en moeten ze allebei nog een klein stukje naar huis fietsen. Ze merkt op dat laatste stuk dat er iemand achter haar fietst.

Rond 1.45 uur is ze bijna thuis en parkeert haar fiets in een stalling aan de Morsweg. De man die achter haar rijdt, stopt ook en zet zijn fiets een paar meter verderop neer. De vrouw loopt snel naar huis. Op het moment dat ze via de voordeur naar binnen wil gaan, is de man ook ineens daar.


Probeert deur verder open te krijgen
Hij zet zijn voet tussen de deur zodat ze die niet dicht kan doen en probeert de deur verder open te krijgen. De vrouw weet dat met alle kracht die ze heeft te voorkomen. Ze begint daarbij te schreeuwen en dat zorgt ervoor dat de man weg gaat. Het is onduidelijk wat zijn bedoeling was.
De verdachte is gefilmd terwijl hij door de tunnel bij station Leiden Centraal fietst. Hij draagt een donkere jas met opvallende blauwe accenten en witte schoenen.

Uit verder onderzoek weet de politie dat hij kort voor het incident uit het Level-gebouw aan de Bargelaan is gekomen. Hij was daar samen met een andere man, waar hij even mee heeft staan praten. Daarna zijn ze uit elkaar gegaan en heeft de verdachte zijn fiets gepakt.

barbecuebarrel cool