Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dordrecht – Geraffineerde vrouwen bestelen bejaarde

Geraffineerd is de beste omschrijving voor de manier waarop twee vrouwen te werk gaan. Ze houden een 78-jarige vrouw uit Dordrecht in de gaten als ze op de markt bloemen koopt en die met haar pas betaalt. Even later wordt ze vlak voor haar woning door het duo aangesproken en slagen de twee vrouwen erin de betaalpas van het slachtoffer uit haar jaszak te rollen. Vervolgens wordt door één van de vrouwen geld van de bankrekening van de bejaarde vrouw gepind.


Nietsvermoedend koopt de vrouw op zaterdagmorgen 26 augustus 2023 een boeket bij een kraam. Waarschijnlijk hebben de twee zakkenrollers daar de pincode van de pas afgekeken. Daarna loopt het slachtoffer naar de Kolffstraat waar ze aangesproken en gerold wordt.
Duizend euro wordt er korte tijd later bij een Geldmaat op het Statenplein 1000 euro van de rekening van de gedupeerde vrouw gehaald. Ze heeft de pinnende vrouw van de beelden herkend en weet ook te melden dat ze beiden accentloos Nederlands spreken.

De gefilmde verdachte is ongeveer 20 jaar oud en zo’n 1 meter 70 lang. Ze heeft een lichte huidskleur, donkere ogen en zwart lang haar dat ze in een staart draagt. Verder heeft ze een witte pet op van het merk Levi’s. De andere verdachte is volgens het slachtoffer een naar schatting 45 jaar oude vrouw. Als u de getoonde vrouw herkent, laat het weten.

pet flessen