Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Boskoop – Alerte beveiliger voorkomt dat rekening geplunderd wordt

Dankzij een beveiliger van MediaMarkt is voorkomen dat er dure aankopen zijn gedaan van de rekening van een inwoonster van Boskoop. De beveiliger vertrouwde het gedrag van een klant niet en sprak hem aan. Later bleek dat hij met de gestolen pinpas van de vrouw op pad was. Het is dezelfde man even eerder wel gelukt om geld te pinnen.De vrouw wordt op woensdag 2 augustus gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker. Met een voor het slachtoffer geloofwaardig verhaal over een probleem op haar rekening is het gelukt om haar bankpas, pincode en telefoon in handen te krijgen.

Met de pas is vervolgens 1000 euro opgenomen bij een automaat aan de Zijde in Boskoop. De pinner is goed in zijn gezicht te zien. Dezelfde man is even later bij de MediaMarkt in het centrum van Alphen aan den Rijn.Hij loopt wat door de winkel en stopt wat spullen in zijn mandje. Tijdens zijn bezoek is hij continu met zijn telefoon bezig en belt een aantal keer. Ook vraagt hij wat aan een medewerker en uiteindelijk gaat hij richting de kassa met een aantal dure producten.
Personeel vindt dat de man zich opvallend gedraagt en daarom spreekt een beveiliger hem aan op het moment dat hij aan de beurt is. Hij heeft de pinpas die hij wil gebruiken al in zijn hand en de beveiliger vraagt of hij zich kan legitimeren, om zo zijn naam te vergelijken met de naam die op de pas staat.

Nooit meer teruggekomen
Na een kort gesprek geeft de man aan dat hij zijn identiteitsbewijs uit de auto moet halen en hij loopt weg, om vervolgens nooit meer terug te komen. Omdat de MediaMarkt het voorval bij de politie heeft gemeld, is er naast het beeld van de geldautomaat ook duidelijk beeld van de verdachte uit de winkel.

barbecuebarrel cool