Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Arrestant neemt agent in wurghouding

Een agent is dinsdagmiddag 6 februari gewond geraakt tijdens een aanhouding aan het Delflandplein in Amsterdam Nieuw-West. De verdachte – een 28-jarige Aalsmeerder – verzette zich en nam de agent in een verwurging. Uiteindelijk is de man aangehouden. De agent heeft letsel aan zijn strottenhoofd opgelopen en is daarvoor behandeld door de ambulancedienst.

Twee agenten hielden rond 17.15 uur bij een verkeerscontrole een voertuig staande op de kruising van de Fregelaan met de Delflandlaan. Omdat de twee mannen in het voertuig geen identiteitsbewijs bij zich hadden, werden ze aangehouden en moesten zij uitstappen. De agenten wilden daarop in het voertuig zoeken naar hun identiteitsbewijzen. Terwijl de bestuurder van de auto – een 20-jarige Amsterdammer – kon worden aangehouden voor de wet op de identificatieplicht, zag de bijrijder kans om weg te rennen in de richting van het Delflandplein.

Stroomstootwapen
Een agent wist hem te achterhalen, maar de verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hierdoor voelde de agent zich genoodzaakt zijn stroomstootwapen in te zetten. Toen hij daarna de man wilde boeien, nam de verdachte hem onverwachts in een verwurging. De agent raakte gewond. Daarna is de verdachte, met versterking, alsnog aangehouden en naar een cel overgebracht. Tegen hem is aangifte gedaan door de agent (poging doodslag).

pet flessen

binbin small