Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Arnhem – Man overvalt McDonalds

We zoeken de overvaller van de McDonald’s in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. Die was op 30 december.
De overvaller haalde een wapen tevoorschijn en richtte dat op een van de medewerkers. Hij beval geld in een plastic zak te doen.


Het was etenstijd, rond 18.30 uur, toen de overvaller de zaak binnenkwam. Het was druk in het fastfoodrestaurant. Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff zegt in het opsporingsprogramma Plaats Delict dat de overvaller erg agressief was. “Hij zette het wapen op het hoofd van het slachtoffer en hij schold veel.”
‘Het loont niet meer’
Over de exacte buit van de overvaller laat de politie zich niet uit. Wel zegt Westerhoff: “Tegenwoordig loont het echt niet meer om een overval te plegen. Elk bedrijf roomt goed het geld af.” Bij afromen van een kassa beperkt een bedrijf om veiligheidsredenen de hoeveelheid geld in de kassalade.
Ook pinnen klanten veel meer. “Er zit dus vaak weinig geld in de kassa. Je hebt bijna geen buit”, vertelt Westerhoff. “Je zorgt alleen maar voor ellende bij personeel en klanten die hier jarenlang last van kunnen hebben.”
Jas van het merk Malelions
Een aanknopingspunt voor het publiek kan de jas van de verdachte zijn. Die is van het merk Malelions. De politie zegt niet te weten waarheen de dader is gevlucht, nadat hij het fastfoodrestaurant had overvallen.

kado barrelkings