Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zwolle-Zo gehaaid zijn zakkenrollers

Net vertrokken met de trein vanuit Zwolle en ineens je bankpas of telefoon kwijt? Grote kans dat een de mannen op de foto bij je in de buurt is geweest. Het zijn gehaaide zakkenrollers, die al meerdere treinreizigers hebben beroofd. Ze maken handig gebruikt van het feit dat hun slachtoffer in de trein zitten, als ze ontdekken dat hun pas is gestolen.

Ze komen waarschijnlijk regelmatig bij het Centraal Station Zwolle, want ze draaien “toevallig” net hun gezicht weg als ze in de buurt van een beveiligingscamera komen. Ze weten waar de camera’s hangen.

Hoe gaan ze te werk?

Zodra een reiziger zijn OV-chipkaart oplaadt, staan de mannen op de uitkijk. Ze proberen de code af te kijken en letten goed op waar diegene de bankpas opbergt. Als hun slachtoffer vervolgens naar het perron loopt, slaan ze toe. Dat doen zeop de drukste plekken, zoals de trappen. Daar valt het niet op als ze iemands tas aanraken. Het lukt ze dan waardevolle spullen te stelen.

Als hun slachtoffers in de trein zitten, dan zijn de zakkenrollers al onderweg naar de bank. Om de rekening van het slachtoffer te plunderen.

De mannen hebben meerdere keren toegeslagen rondom station Zwolle.

Tips om te voorkomen dat je ook slachtoffer wordt.
De beste manier om te voorkomen dat je ook slachtoffer wordt van dit soort criminaliteit is je hand boven het scherm houden als je je pincode intoetst. Dan kan je pincode niet afgekeken worden en hebben de daders dus niets aan je pas. Verder: berg je pas goed op. En sluit je tas af met een rits. En verlaag je limiet bij de bank. Als je pas in verkeerde handen valt, wordt niet meteen je hele rekening geplunderd maar tot het bedrag dat jij als limiet aangeeft.

Bekijk de video hieronder. Mogelijk heb je tips over de identiteit van de mannen vergeet niet het educatieve element. Zorg dat het jou niet overkomt. Opletten dus bij het pinnen!