Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer-Stellen stelen voor vermogen aan parfums

Bij parfumerie Douglas in Zoetermeer is in januari en maart voor duizenden euro’s aan parfum gestolen. Beide keren door een verschillend duo; een man en een vrouw. De vier verdachten zijn duidelijk in beeld.

UPDATE: De politie kreeg veel tips over de diefstal op 4 januari. Hierdoor is de identiteit van de verdachten van die diefstal bekend. De verdachten van de diefstal op 8 maart zijn aangehouden na een soortgelijke diefstal in Deventer.


De eerste diefstal is op zaterdagmiddag 4 januari bij het filiaal aan de Driekant in het Stadshart van Zoetermeer. Camera’s leggen vast hoe een man en een vrouw meteen na binnenkomst aan de slag gaan: zowel de man als de vrouw stoppen verschillende doosjes parfum in de schoudertas van de vrouw.

De man kijkt meerdere keren goed om zich heen om te zien of iemand ze in de gaten heeft, maar dit is niet het geval. Vervolgens lopen ze de winkel weer uit met ruim 2000 euro aan parfum.

Tweede diefstal
Op zondag 8 maart komen een andere man en vrouw de winkel binnen. Ook zij stelen ongezien dure flessen parfum: uiteindelijk maken ze voor 1900 euro buit.