Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer-Man slachtoffer ouderwetse babbeltruc

Een 79-jarige man uit Zoetermeer is 2.500 euro kwijt na een babbeltruc, waarbij zijn pinpas is gestolen. Omdat zijn pincode waarschijnlijk eerder al is afgekeken, is er daarna meerdere keren gepind met zijn pas.

verdacht babbeltruc

Het slachtoffer doet op woensdag 27 maart boodschappen in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Waarschijnlijk wordt hierbij zijn pincode afgekekekn .Hij rekent verschillende dingen af met zijn pinpas en loopt daarna richting huis. Op dat moment wordt hij aangesproken door een man, die naar de grond wijst.

De 79-jarige man denkt dat er iets aan de hand is en blijft even staan. Maar het wordt hem niet duidelijk wat de man wil. Uiteindelijk maakt hij een gebaar dat er niets aan de hand is en de man loopt weg. Het slachtoffer gaat naar huis en merkt daar dat zijn pinpas weg is. Hij is slachtoffer van een ouderwetse babbeltruc, maar dat weet hij dan nog niet.

Pincode afgekeken
De pinpas zat in zijn jaszak en is vermoedelijk gestolen tijdens de afleidingstruc. Waarschijnlijk is zijn pincode afgekeken tijdens het afrekenen, want even later is er 1.000 euro van zijn rekening gehaald bij een geldautomaat in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Het is een dure middag voor de bejaarde man uit Zoetermeer.

Wie is de man op de foto? Tips welkom.