Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer – Man slaat meisje twee keer in gezicht

Een jong meisje is twee keer hard in haar gezicht geslagen door een man, die het er kennelijk niet mee eens was dat ze geen mondkapje droeg in de Randstadrail in Zoetermeer. De man heeft daarna nog excuses aangeboden, maar de politie is alsnog naar hem op zoek.

Het meisje zit op vrijdag 1 oktober in de tram en is op weg naar station De Leyens. Vlak na haar stapt een man in, die tegenover haar gaat zitten. Hij zegt er iets van dat ze geen mondkapje draagt, maar laat het daar verder bij tijdens het vervolg van de rit.
Als de tram bijna bij de halte is, loopt het meisje naar de uitgang. De man maakt ook aanstalten om uit te stappen en spreekt haar bij de deur opnieuw aan over het mondkapje. Ze laat van schrik haar telefoon uit haar handen vallen, raapt die op en neemt afstand van de man. Vlak voor de deuren open gaan, geeft hij haar twee harde klappen in haar gezicht.

Een vrouw die ziet wat er gebeurt, komt tussenbeide en neemt het meisje mee naar een andere uitgang. Op het perron wordt ze opgevangen door twee andere vrouwen. Een andere reiziger gaat achter de man aan en neemt hem mee terug naar het meisje, om zijn excuses aan te bieden. Dat doet de man, en hij geeft haar een knuffel.

‘Het meisje was flabbergasted en in shock’, zegt de Zoetermeerse rechercheur Piet Corveleijn tegen Team West, die de zaak onderzoekt. ‘Ze liet het maar over zich heen komen, ze wilde maar één ding: snel naar huis. Ik heb onlangs nog contact gehad met haar moeder. Het meisje was erg aangedaan en heeft maanden niet van de Randstadrail gebruik durven te maken. Het gaat nu beter met haar, maar het heeft haar veel leed gebracht.’


‘Kan niet getolereerd worden’
‘Het is goed dat de man excuses heeft aangeboden, maar toch willen we hem graag ter verantwoording roepen’, vertelt Corveleijn. ‘Want dit gedrag kan niet getolereerd worden. Niemand mag voor eigen rechter spelen.’
Naast dat de politie wil weten wie de man is, wordt er nog een getuige gezocht. Een vrouw heeft het meisje nog aangesproken en gezegd dat ze de man kent. Met die vrouw komt de recherche graag in contact.

Boevenvangen_shop
binbin small