Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer-Man betaalt McDonalds met gestolen pas

Een vrouw van 89 uit Zoetermeer is het slachtoffer geworden van een babbeltruc, waarbij haar portemonnee is gestolen. De verdachte vroeg haar de weg en leidde haar af met een grote landkaart. Haar pinpas is vervolgens meerdere keren gebruikt in Rotterdam. Onder anderen bij McDonalds op de Coolsingel. Daar rekent hij lachend zijn menu af terwijl hij staat te flirten met het meisje achter de balie.

De vrouw komt op donderdag 14 maart aan bij haar appartementencomplex aan de Victoriagang in Zoetermeer. In de hal wordt ze aangesproken door een man, die een kaart bij zich heeft en haar de weg vraagt. De vrouw heeft haar twijfels, omdat het helemaal niet lijkt op een kaart van Zoetermeer. Ze mag dan 89 zijn, ze herkent haar eigen woonplaats wel.

Ze doet toch haar best om de man te helpen, maar plotseling zegt hij ‘Laat maar, ik vind het wel.’ De man loopt weg en de vrouw gaat naar huis. Een paar dagen later merkt ze dat haar portemonnee niet meer in haar tas zit. Waarschijnlijk is het de man gelukt om die ongezien te stelen tijdens de afleidingstruc met de kaart.

Eten bij McDonald’s
De pinpas van de vrouw is na de babbeltruc gebruikt in Rotterdam. Via contactloos betalen is er drie keer afgerekend. Bij de McDonald’s aan de Coolsingel is de verdachte in beeld als hij eten bestelt. Het slachtoffer heeft hem op de beelden herkend als de man die haar aansprak in de hal van haar appartementencomplex. Wie is het? Tips welkom!