Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer – Jongens beroofd van Moncler-pufferjacket en Louis Vuitton-tas

Een 19-jarige man is bij station Centrum West in Zoetermeer hardhandig beroofd van zijn tas en de capuchon van zijn jas. Het slachtoffer en een vriend zijn al in de Randstadrail aangesproken door de twee overvallers, die van alles wilden weten over hun dure merkjassen. Dankzij de vele camera’s in de tram en op de stations zijn de verdachten duidelijk in beeld.

De twee vrienden zijn op vrijdagavond 21 oktober op station Leidschenveen in Den Haag en wachten daar op de Randstadrail naar Zoetermeer. Op het perron vallen hen al twee jongens op. In de tram komen die zelfs naast hen zitten. Ze stellen wat vragen over de dure merkjassen die de vrienden aan hebben. Eén van hen voert een telefoongesprek, waarin het latere slachtoffer hem hoort zeggen dat ze ‘twee goede jongens hebben gevonden’ en dat degene aan de telefoon ‘moet komen’. Het lijkt daardoor alsof ze op zoek zijn naar een slachtoffer en de vrienden voelen zich niet op hun gemak.

de verdachten.


Capuchon en tas afgepakt
Op station Centrum West in Zoetermeer stappen ze uit. De twee anderen komen achter hen aan en volgen de vrienden richting het busplatform. Daar stelt één van de twee wat vragen aan het 19-jarige slachtoffer, maar die wil geen antwoord geven. Dan wordt de capuchon hardhandig van zijn Moncler-jas getrokken en ook zijn Louis Vuitton tas wordt afgepakt. Verder krijgt de man meerdere vuistslagen, onder andere in zijn gezicht. Hij valt daardoor op de grond en wordt dan ook nog geschopt. Een getuige die een stukje verderop in een auto zit, filmt de beroving.

Na de beroving gaan de twee mannen er vandoor. Ze rennen naar een tram die op het perron klaarstaat en stappen in. Tijdens de rit bekijken ze de inhoud van de tas. Het slachtoffer en zijn vriend zijn geschrokken achtergebleven. De 19-jarige heeft wat letsel aan zijn hoofd en gezicht opgelopen. De verdachten stappen uit op station Voorweg Laag en gaan met de trap naar Voorweg Hoog. Daar nemen ze een andere trap naar beneden en verdwijnen uiteindelijk in de richting van de wijk Meerzicht.

De politie is uiteraard op zoek naar de twee verdachten, maar ook naar een specifieke getuige. Een man probeerde tijdens de beroving bij station Centrum West tussenbeide te komen. Met die man wil de recherche graag spreken.
Verder is de buit nog zoek. Het gaat om een zwarte capuchon van een pufferjacket van Moncler en een zwart met grijze Louis Vuitton tas. Wie weet waar die spullen nu zijn, wordt gevraagd zich te melden.

pet flessen