Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer – Inbrekers komen terug

Omdat ze de eerste keer geen goed gereedschap hadden om de kluis open te maken, zijn inbrekers twee dagen later teruggekomen naar een huis in Zoetermeer. In beide gevallen zijn er beelden van de deurbelcamera en vanuit de woning, waarop de verdachten zijn te zien.


De eerste inbraak bij het huis aan de Middelweg in Zoetermeer is op zaterdag 31 december rond 17.45 uur. Twee mannen kijken eerst met een zaklamp door één van de ramen naar binnen. Vervolgens trapt één van hen een raam bij de voordeur kapot. Door het gat kunnen ze naar binnen. Ze kijken even rond in het huis, maar vertrekken zonder buit.
Het kapotte raam wordt tijdelijk afgedekt met een houten plaat. Die zit er nog steeds op als er op maandagmiddag 2 januari opnieuw inbrekers bij het huis aankomen. Deze keer zijn het drie mannen, die in een zwarte Audi RS6 rijden. Eén van hen schopt de houten plaat kapot. Waarschijnlijk is dit dezelfde man als die op oudejaarsdag het raam vernielde.

Door het opnieuw gemaakte gat gaan de drie het huis in. Ze gaan meteen naar de kamer waar de kluis van de bewoners staat. Eén van de inbrekers heeft deze keer een slijptol bij zich om die open te krijgen. Op de camerabeelden zijn flinke vonken te zien. Maar het heeft geen effect: de kluis gaat niet open. De inbrekers nemen wel twee horloges mee.
De politie hoopt dat iemand de mannen herkent. Eén van hen is zowel op 31 december als op 2 januari in beeld. De man waarmee hij op oudejaarsdag is, is niet goed te herkennen. Op 2 januari zijn de twee handlangers beter te zien, omdat ze dan op klaarlichte dag toeslaan.