Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer-Hoogbejaarde vrouw beroofd

Een 89-jarige vrouw uit Zoetermeer is 900 euro kwijt, nadat haar portemonnee met daarin haar pinpas is gestolen. Omdat eerder haar pincode is afgekeken, kon het geld worden opgenomen.

Het slachtoffer doet op 8 april boodschappen bij het winkelcentrum in de wijk Rokkeveen. Ze neemt geld op bij de geldautomaat in supermarkt Albert Heijn aan de Nathaliegang. Terwijl ze dat doet, komt er een man achter haar staan. De politie denkt dat hij op dat moment meekijkt met het intoetsen van de pincode. Daarna verlaat hij de winkel.

Nadat de vrouw haar boodschappen heeft gedaan, loopt ze naar haar flat aan de Victoriagang. In de centrale hal wordt er plotseling aan haar tas getrokken door een man. Het slachtoffer geeft hem niet zomaar af. De man pakt de vrouw hard bij haar arm, pakt dan haar portemonnee uit haar tas en rent weg.

900 euro opgenomen
Het slachtoffer wordt opgevangen door een buurvrouw. Als ze de bank belt om haar pas te blokkeren, blijkt dat er al 900 euro van haar rekening is gehaald. De man op de beelden komt overeen met het signalement dat het slachtoffer en een getuige aan de politie heeft verteld. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft een mager gezicht droeg een donkerblauw petje en sprak accentloos Nederlands.