Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zaandijk-Man steekt hotel in brand

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april breekt een onbekende man in bij hotel Zaandijk in Zaandijk. Op bewakingsbeelden is te zien wat hij komt doen: brand stichten. Hotel Zaandijk ligt vlak bij de wereldberoemde Zaanse Schans.

Een levensgevaarlijke situatie, want in het hotel liggen op dat moment tientallen gasten te slapen. Niemand raakt gewond gelukkig, maar de materiële schade is aanzienlijk.

De verdachte komt rond 02.15 uur aanrijden op een scooter zonder kentekenplaat. Hij heeft een jerrycan bij zich..zeer waarschijnlijk gevuld met benzine of een andere brandbare stof.

Nadat hij zich toegang heeft verschaft tot het restaurant van het hotel, zet hij de jerrycan op de bar. Hij steekt de jerrycan in brand en slaat op de vlucht.

Seconden later volgde een explosie. De verdachte stapt weer op de scooter en rijdt weg vanaf de Lagedijk over de Julianabrug, waarna hij de Diederik Sonoyweg inrijdt in de richting van Haaldersbroek.

Al eerder dit jaar, op de vroege ochtend van 22 januari, is er brand ontstaan in hotel Zaandijk. Het is mogelijk dat achter die brand ook kwade opzet zat; het onderzoek naar de toedracht loopt nog.

Het heeft er alle schijn van dat het hotel een doelwit is en dat men gericht de hoteleigenaar wil treffen.