Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zaandam-Wie is vrouw met opzetneus?

De politie zoekt een vrouw met Noord-Hollands accent die in Zaandam in ieder geval twee keer slachtoffers heeft gemaakt. Ze probeert uit beeld te blijven door een pruik op te zetten en een opzetneus te gebruiken. Door middel van een babbeltruc weet ze de bankpas van een ouder persoon te ontfutselen en de pincode te achterhalen. Van de vrouw zijn beelden.

Op donderdagmiddag 26 januari 2017 belt de vrouw aan bij een 87-jarige man die woont op de Barkstraat in Zaandam. Ze zegt dat het invalidenwagentje van haar vader een kras op zijn auto heeft gemaakt. Ze gaan buiten kijken en de man ziet inderdaad een kras in de lak. De vrouw vindt het heel vervelend en of ze de schadepapieren even kunnen invullen. Tijdens dat gesprekje aan de eettafel heeft ze zijn bankpas omgewisseld voor een ander exemplaar.

Later die middag pint de vrouw met zijn pas bij een geldautomaat in Amsterdam. Ze is blank, waarschijnlijk een jaar of 50 en als je iets langer naar haar kijkt valt er toch een aantal zaken op. Ze knijpt met haar ogen en verder is haar haar onnatuurlijk dik, het is mogelijk een pruik. Haar neus lijkt een andere kleur dan haar huid op haar wangen te hebben, mogelijk een soort opzetneus? Hoe dan ook: ze pint die 26 januari zo’n 1000 euro van de rekening van een 87-jarige man uit Zaandam.

Ook in augustus van 2017 was een oudere inwoner van Zaandam slachtoffer geworden van die stevige, blanke vrouw. Toen stond de vrouw met een vermoedelijk blonde pruik en een bos bloemen voor de deur van een dame van 83 aan de Schepenlaan. Of mevrouw alleen nog de bezorgkosten wilde pinnen. Tijdens dat terug opbergen van de bankpas wist ze deze pas van haar slachtoffer voor een andere bankpas om te wisselen. Bij beide pasdiefstallen had ze waarschijnlijk al eerder tijdens het winkelen van de slachtoffers hun code afgekeken.

Wie is de gezette vrouw met de pruik en fopneus?