Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zaandam – Stel overvalt telecomwinkel

Op zaterdag 4 augustus 2018 rond 15.50 uur werd een telecom winkel iaan de A.F. de Savornin Lohmanstraat overvallen. Een man en vrouw deden zich voor als klanten en misleidden de verkoper.

Zaaknummer:
2018151320
Datum delict:
04-08-2018
Plaats delict:
Zaandam

Omschrijving
De man vertelde over zijn verzameling bankbiljetten en zei dat hij een bepaald bank biljet van €50 euro zocht.Hierna ging de medewerker naar zijn kantoor om te kijken of hij een geschikt bankbiljet voor de man had. De man liep achter de verkoper aan het kantoor binnen. Hij werd weggestuurd maar kwam weer terug. De man en de verkoper b ekeken de bankbiljetten waarbij de man druk praatte en gebaarde met zijn handen en vervolgens het stapeltje biljetten uit de handen van de verkoper pakte. De verkoper merkt dat er enkele biljetten van het stapeltje verdwenen waren en wilde dat de man het kantoor uit ging. Hierop bedreigde de man de verkoper met een mes en en ging er met het geld vandoor. Nadat de man de winkel is uitgerend, stapt hij achter in een zilverkleurige Citroen C3 met een Italiaanse kentekenplaat. Tijdens deze overval/wisseltruc is de vrouw in de winkel gebleven om een klant aan de praat te houden. De verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Vragen
Signalement man:

Grote man, stevig uiterlijk
40 -45 jaar
Zwart haar
Grote ogen en een grote kin
Lengte: 1.80m a 1.85m
lichtblauwe blouse met lange mouwen en een spijkerbroek
Signalement vrouw:

30 -35 jaar
Zwart haar
donkerblauwe broek
blauw T-shirt
schoudertas
zonnebril op het hoofd
Heeft u informatie over deze overval of herkent u deze verdachten? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/04-overval-telecom-winkel.html