Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zaandam-Taxichauffeur mishandeld en vastgebonden

Dit is een bizar verhaal. Het lijkt een scene uit een film van Quentin Tarantino maar het is echt gebeurd. In Zaandam.

Op woensdag 10 oktober doen rond 15.45 uur meerdere mensen een melding bij de politie dat zij vanuit een woning aan de Oosterwerf in Zaandam hulpgeroep horen.

Als agenten ter plaatse komen, zien zij dat de balkondeur van de betreffende woning openstaat en zien hierachter een man aan handen en voeten met een touw gekneveld liggen. De man had een bloedende hoofdwond. Er zijn verder geen personen in de woning.

Het slachtoffer had die dag rond 11.00 uur een taxirit verzorgd voor een dame. Het slachtoffer haalt haar op bij het CS Amsterdam en de vrouw vraagt hem haar bij de woning aan de Oosterwerf af te zetten. Onderweg zijn zij nog gestopt bij een benzinestation. Eenmaal aangekomen bij de woning zei de vrouw tegen de taxichauffeur dat hij samen met haar moest uitstappen. Toen zij waren uitgestapt, kwam een man naar hun toelopen. Even later werd de deur van de woning opengedaan door een donkere man. Met zijn vieren stapten zij vervolgens de woning binnen.

Hoe het precies ontstaat is niet duidelijk maar blijkbaar moet de chauffeur zijn autosleutels afgeven. Eén van de mannen verlaat namelijk even later de woning en stapt in de taxi. Na een uurtje komt hij weer terug en het slachtoffer ziet dat de man een zwarte rugtas bij zich heeft.

De donkere man kwam korte tijd later uit een slaapkamer met twee of drie mannen die bivakmutsen/maskers droegen. Één van hen kwam direct op het slachtoffer af en sloeg hem tot twee keer aan toe met een vuurwapen. Het slachtoffer werd van de bank getrokken en daarna vastgebonden aan handen en voeten. Nadat de twee mannen waren vastgebonden, pakte één van de mannen de rugtas van de man af en gingen de mannen én de vrouw ervandoor. De man die ook was vastgebonden, kon huppend naar de balkondeur komen en verliet de woning via het balkon. Het slachtoffer is naar de balkondeur gerold en riep toen om hulp.

De grote vraag is natuurlijk: wie zijn deze mensen? Twee van en hen zijn gefilmd. De beelden zijn goed. Iemand moet ze toch kennen? Daarnaast: wat speelde zich af in de woning aan de Oosterwerf? Tips welkom!

ComputerComputer