Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zaandam – Gezocht – Geweldsincident woning Zaandam

Omschrijving

Toen agenten ter plaatse waren, zagen zij dat de balkondeur van de betreffende woning openstond en zagen hierachter een man aan handen en voeten met een touw gekneveld liggen. De man had een bloedende hoofdwond. Er waren verder geen personen in de woning.  

Het slachtoffer had die dag rond 11.00 uur een taxirit verzorgd voor een dame. Het slachtoffer haalde haar op bij het CS Amsterdam en de vrouw vroeg hem haar bij de woning aan de Oosterwerf af te zetten. Onderweg zijn zij nog gestopt bij een benzinestation. Eenmaal aangekomen bij de woning zei de vrouw tegen het slachtoffer dat hij samen met haar moest uitstappen. Toen zij waren uitgestapt, kwam een man naar hun toelopen. Even later werd de deur van de woning opengedaan door een donkere man. Met zijn vieren stapten zij vervolgens de woning binnen.

Eén van de mannen verliet even later de woning en stapte in de taxi. Na een uurtje kwam de man weer terug en het  slachtoffer zag dat de man een zwarte rugtas bij zich had. De donkere man kwam korte tijd later uit een slaapkamer met twee of drie mannen die bivakmutsen/maskers droegen. Één van hen kwam direct op het slachtoffer af en sloeg hem tot twee keer aan toe met een vuurwapen. Het slachtoffer werd van de bank getrokken en daarna vastgebonden aan handen en voeten. Nadat de twee mannen waren vastgebonden, pakte één van de mannen de rugtas van de man af en gingen de mannen én de vrouw ervandoor. De man die ook was vastgebonden, kon huppend naar de balkondeur komen en verliet de woning via het balkon.  Het slachtoffer is naar de balkondeur gerold en riep toen om hulp.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/04-geweldsincident-woning-zaandam.html