Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Woning vliegt na overval in brand

Twee mannen hebben vanavond een woning aan het Surinameplein in Amsterdam overvallen. Vlak daarna is er brand ontstaan. Rond 20.00 uur werden meerdere brandweerwagens opgeroepen en een ambulance. De brand was snel onder controle. Een politiehelikopter vloog in de omgeving van het Surinameplein om de overvallers te zoeken.

Keuken
Volgens een woordvoerder van de politie is de brand in de keuken ontstaan. Of er brand door de overvallers is gesticht of dat er op het moment van de overval bijvoorbeeld gekookt werd is nog niet bekend. Iemand die in de woning aanwezig was, mogelijk de bewoner, is gewond geraakt. Hij of zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Of het letsel veroorzaakt is door de brand of door de overval kan de politie ook nog niet zeggen.

Signalement
Via Burgernet heeft de politie het signalement van de twee overvallers verspreid. Beide verdachten hebben een getinte huidskleur. De eerste droeg een groene broek en een zwarte jas, de tweede droeg een zwarte broek en een zwarte jas. Ze leken beiden tussen de 30 en 35 jaar oud te zijn.

De Forensische Opsporing van de politie is in de woning voor sporenonderzoek.

BarrelKing