Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Woerden – Oplichter slaat drie keer toe

In een week tijd werden vorig jaar drie verschillende inwoners van Woerden het slachtoffer van dezelfde oplichter. In totaal weten de daders via een sluwe truc bijna 6.500 euro buit te maken. In alle gevallen staat dezelfde verdachte op beeld die pint met de gestolen passen. Weet jij wie dit is?

(De 85-jarige bewoonster van een woning aan de Defensie-Eiland te Woerden, werd op zaterdag 16 juli 2022, gebeld dooreen zogenaamde medewerker van de bank. Er zou een poging geld zijn overgemaakt naar een oplichter. Zij moest haar bankpas pincode doorgeven zodat de bank de pas zou blokkeren. Iemand zou de bankpas opkomen halen. De pas werd vervolgens ook daardwerkelijk gehaald. Er zijn duidelijke beelden van de verdachte die de bankpas ophaalde, bij de ingangen van de woning. Er zijn bewegende beelden, waarop te zien is dat de verdachte producten betaalde met de gestolen pinpas. Er is toen een bedrag van 2900 euro van de bank afgehaald.

(2) Op zaterdag 23 juli 2022, werd een 78-jarige dame, woonachtig, Park Oudeland te Woerden, wederom gebeld door een nep bankmedewerker. Dit was om 14:00 uur. Ook zij werd verzocht de bankpas af te geven. Om 14:15 uur stond er een man genaamd aan de deur om de pas op te halen. Er is 2500 euro van de bank afgehaald. Ook hier zijn beelden van.

(3) De bejaarde bewoonster van een woning aan de Adriaan van Ostadestraat te Woerden, werd op 23 juli 2022, omstreeks 13:00 uur gebeld door een man die zich voordeed als iemand van de Politie in Woerden. Ook zij moest op dezelfde wijze haar pinpas afgeven. Om 15:00 uur stond er een jonge man voor haar deur om de pas te halen. Er is 460 euro van haar bank afgehaald.

In al deze drie zaken is dezelfde dader te zien op bewegende beelden en op foto’s. Wie is hij?