Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Woerden – Man (81) voor ruim 24.000 euro opgelicht


Een 81-jarige man wordt gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die wat vreemde transacties op zijn rekening ziet. Deze babbeltruc komt veel voor, maar deze keer weten de daders het slachtoffer een enorme buit te ontfutselen: meer dan 24.000 euro.
Op dinsdagmiddag 11 oktober wordt het slachtoffer gebeld met de boodschap dat er geld van zijn bankrekening wordt overgeschreven naar vreemde rekeningen in het buitenland. Het slachtoffer moet even een applicatie op zijn telefoon downloaden, zodat de medewerker kan meekijken naar de activiteiten op de rekening. In werkelijkheid maken de daders hiermee alle gegevens buit.


De bankmedewerker ziet toevallig ook dat er in de voorgaande week 10.000 euro contant is afgehaald. Het slachtoffer geeft aan dat hij dat inderdaad heeft gepind en thuis 2 enveloppen met elk 5.000 euro heeft liggen. De medewerker geeft aan dat er een koerier langskomt om de pinpas op te halen, zodat deze geblokkeerd kan worden. Ook is het handig als het slachtoffer gelijk zijn telefoon meegeeft, zodat de zogenaamde virussen eraf gehaald kunnen worden. En als klap op de vuurpijl neemt de koerier de 2 enveloppen met geld mee, zodat dit bedrag weer veilig op de rekening kan worden gestort.

Shoppen bij Bijenkorf
Maar zelfs dan zijn de daders nog niet klaar. Eerst halen ze bij een pinautomaat geld van de rekening en later die avond besluiten ze om nog even uitgebreid te gaan shoppen op de dure herenafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam. Op hun dooie gemak passen de 3 mannen verschillende jassen, zo valt te zien op bewakingsbeelden. Uiteindelijk betalen ze hun aankopen met de pas van het slachtoffer. Al met al is het slachtoffer in één dag meer dan 24.000 euro armer.


De 3 verdachten zijn duidelijk te zien op bewakingsbeelden van de Bijenkorf. Wie zijn het?


pet flessen