Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Winterswijk – Stel winkelt bij Mediamarkt met gestolen pas

De politie is op zoek naar de mensen op de foto’s. Die neemt op 16 maart in Almere een flink geldbedrag op met een pas van een inwoner van Winterswijk. De schade voor het slachtoffer loopt in de duizenden euro’s. Ook een echtpaar in Didam is de dupe. Het slachtoffer uit Winterswijk krijgt op 15 maart een telefoontje. De persoon aan de andere kant van de lijn zegt van de bank te zijn. Er zou een overboeking zijn tegengehouden. De Winterswijker krijgt een nieuwe bankpas, wordt hem telefonisch beloofd. De oude pas moet hij doorknippen en die wordt opgehaald.

Dat gebeurt inderdaad en wel door een vrouw, mogelijk dezelfde vrouw die later in Almere het geld pint.

De politie acht het niet onwaarschijnlijk dat de vrouw ook betrokken is bij een soortgelijke zaak van oplichting in Didam. In die plaats wordt een ouder echtpaar gebeld door iemand die zegt van de bank te zijn. Ook dit stel wordt opgelicht; bij een geldautomaat in Didam pint een vrouw, mogelijk dus dezelfde vrouw die in Almere geld pint met de pas van de Winterswijker.

Media Markt is alert

De vrouw duikt op bij de Media Markt in Almere. Ze probeert er meerdere mobiele telefoons af te rekenen, maar de winkel houdt de transactie tegen. De naam op het legitimatiebewijs komt niet overeen met de gegevens op de bankpas.

barrelq big britisch racing green