Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Winkeldief in scootmobiel komt niet ver met enorme palmboom

Het was een eigenaardig tafereel donderdagavond aan de Oude Rijksweg in Best: een man lopend langs een scootmobiel met op de zitting een grote palmboom in pot. Ook de politie keek ervan op en ging daarom poolshoogte nemen. Met succes, want de man bleek de palmboom (met een waarde van 345 euro) te hebben gestolen van de nabijgelegen Hornbach.
De man liep rond kwart over negen donderdagavond naast een scootmobiel over de Oude Rijksweg in Best. De palmboom had hij op de zitting van de scootmobiel gezet. “Omdat wij wisten dat de Hornbach palmbomen in het assortiment heeft en om negen uur gesloten was, besloten wij een onderzoek in te stellen”, schrijft de politie op Facebook.

foto: politie Best-Oirschot

Al snel bleek dat de palmboom gestolen was, het prijskaartje van de winkel hing er nog aan. “De verdachte zit ingesloten en heeft even geen tropisch uitzicht”, aldus de politie. De boom is meteen teruggebracht naar de winkel. Hoe de diefstal kon plaatsvinden zal onderzoek uitwijzen, zo laat de politie na afloop weten. “Mogelijk dat er getuigen of camerabeelden zijn.”

plantenbak