Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Wassenaar-Vingervlugge fraudeur besteelt bejaarde vrouw(80)

Een 80-jarige vrouw wordt zaterdag 1 september het slachtoffer van een vingervlugge fraudeur. Ongemerkt lukte het de man, die haar te hulp schiet bij de geldautomaat, haar bankpas te verwisselen. Na zijn wisseltruc plundert hij op verschillende plekken haar rekening.

Vanwege haar dementie besteedde het slachtoffer haar bankzaken uit aan haar kinderen. Pas na enkele dagen, als haar dochter gaat pinnen, wordt de fraude ontdekt.

Rond 12.00 uur pint het de 80-jarige vrouw bij de geldautomaat op de Lange Kerkdam in Wassenaar. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe er achter haar een man verschijnt.

Nadat de dame klaar is met pinnen, neemt hij haar plaats in en doet alsof hij gebruik maakt van de automaat. Daarna richt hij zich tot zijn slachtoffer en maakt hij haar wijs dat ze iets is vergeten.

Wie is de sluwe man? Bekijk de video en zie hoe doortrapt hij te werk gaat om de dementerende vrouw te bestelen.

Op het eerste oog lijkt de man vriendelijk, waardoor de vrouw wederom gebruikt maakt van de automaat. Hij gebruikt zijn portemonnee vervolgens om het zicht af te dekken en wisselt vingervlug de bankpasjes om.

De fraudeur pinde later nog meerdere keren in Wassenaar met de gestolen pas, maar ook in Leiden sloeg hij zijn slag bij supermarkt Dirk. Voorkom dat hij meer slachtoffers maakt!