Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Wassenaar-Trio inbrekers slaat twee keer toe

Twee mannen en een vrouw breken in. In het Zuid-Hollandse Wassenaar maar ook in het Noord-Hollandse Middenmeer. Bij die inbraak steekt een van de mannen twee middelvingers op naar de camera. Zie foto.

In de ochtend van dinsdag 7 mei werken twee mannen en een vrouw samen bij een inbraak in een woning aan de Teylingerhorstlaan in Wassenaar. De inbraak staat duidelijk op beeld dankzij de bewakingscamera’s.

De bewoners van het huis zijn net vertrokken, als een jonge vrouw de oprit op komt. Ze is duidelijk op voorverkenning: ze belt aan, klopt op de deur, kijkt naar binnen en loopt wat langs het huis. Als blijkt dat de kust veilig is, schakelt ze twee mannen in.

Die komen ook naar het huis en gaan aan de zijkant aan de slag om een deur open te breken. Het gaat niet makkelijk: ze zijn minutenlang bezig. De vrouw staat intussen op de uitkijk. Uiteindelijk breken de mannen een raam open en ze doorzoeken razendsnel het huis. Met een laptop en sieraden gaan ze er vandoor.

Op de beelden is te zien dat de vrouw eerst bij de woning kijkt of de kust veilig is. Hierna komen de twee mannen naar de woning toe en breken zij in. De buit bestaat uit een Macbook en sieraden.

Uit onderzoek blijkt dat dit niet de eerste keer is dat de drie gezamenlijk inbreken.

Twee dagen later, donderdag 9 mei, is het drietal in Middenmeer in Noord-Holland. Hier is dezelfde taakverdeling te zien: de vrouw doet een voorverkenning en de mannen breken vervolgens een deur open. Ook hier duurt dat vrij lang. Eén van de daders ziet de camera hangen en steekt doodleuk zijn middelvingers op.

Als de deur open is, hebben ze maar een paar minuten nodig om waardevolle spullen mee te nemen. Daarna verdwijnt de groep inbrekers. De politie denkt dat ze bij beide inbraken een auto in de buurt hadden staan.

barbecuesbarrel cool
barbecuesbarrel cool