Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Wassenaar-Overvaller met grote neus maakt foutje

De overvaller die toeslaat bij een filiaal van een Dirk supermarkt in Wassenaar maakt een foutje. Hij trekt te laat zijn bivakmuts over zijn gezicht. Mogelijk wordt dat hem fataal. Bekijk de foto. Herkent u de man? Laat het weten.

Supermarkt Dirk aan de Starrenburglaan sluit op donderdag om 21.00 uur. Op donderdag 7 maart komt de verdachte vijf minuten voor sluitingstijd binnen. Hij bedekt zijn gezicht, waarschijnlijk met een bivakmuts, en richt een wapen op de eerste medewerker die hij tegenkomt. Het slachtoffer wordt hardhandig gedwongen om mee te lopen naar de kluis. Die moet hij openmaken, maar hij kan dat niet.

De overvaller is ongeduldig en houdt het slachtoffer continu onder schot. Als hij inziet dat het niet lukt om de kluis te openen, gaat hij naar de kassa’s. De twee supermarkt-medewerksters die daar staan moeten onder bedreiging van het vuurwapen papiergeld afgeven. Daarmee vertrekt de overvaller.

Signalement.
Op de beelden is te zien dat de overvaller een blanke of licht getinte huidskleur heeft. Hij heeft een tenger postuur en is ongeveer 1,80 à 1,90 meter lang. Hij heeft een grote neus en op de beelden lijkt het er op dat hij een snor heeft, maar dat kan ook door vertekening van het beeld komen.

Zijn zwarte jas heeft een capuchon en er staat een wit logo op zijn rug en op de voorkant. Onder zijn capuchon draagt hij waarschijnlijk een bivakmuts. Hij heeft een zwarte rugzak bij zich, draagt een donkere broek met lichte vlekken en zwarte schoenen met een witte zool en witte veters van het merk Nike.

Vluchtrichting onbekend
Het is niet bekend waar de man na de overval heen is gevlucht. De politie hoopt dat iemand hem heeft gezien op donderdagavond 7 maart rond 21.00 uur in de omgeving van de Starrenburglaan in Wassenaar.