Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Wassenaar – Duo doet truc met goud

Twee mannen die waardevolle gouden kettingen wilden verkopen bij een Wassenaarse goudinkoper, hebben het voor elkaar gekregen om te vertrekken met 4800 euro en met hun eigen kettingen. Ze hebben de inkoper opgelicht door het zakje met sieraden ongezien om te wisselen voor waardeloze exemplaren.

Op woensdag 14 juli komen de twee mannen binnen bij Goudinkoop Florin aan de Langstraat in Wassenaar. Eén van hen geeft aan dat hij een ketting wil verkopen en ze gaan aan tafel zitten met een medewerker. Ze spreken Engels met hem, onderling praten de mannen in een andere taal. De goudinkoper controleert op verschillende manieren of de ketting echt van goud is. Dat blijkt zo te zijn en hij doet een bod. De man geeft dan nog een aantal kettingen die hij wil verkopen. Vervolgens legt ook de tweede man een ketting neer en na alles gewogen en gecontroleerd te hebben, komt de inkoper tot een bod van 5900 euro voor alle sieraden.


De twee mannen gaan akkoord met de verkoop. Eén van hen stopt de kettingen in een juten zakje en zet dat op de balie. De medewerker legt het veilig weg en daarna volgt de verdere procedure: er wordt een contract opgesteld en om een legitimatiebewijs gevraagd. De inkoper krijgt een buitenlands document overhandigd.

Dan blijkt dat er niet genoeg geld in kas zit: de medewerker komt tot 4800 euro aan contant geld. Hij geeft aan dat hij het resterende bedrag moet gaan pinnen. Hij spreekt af dat hij binnen tien minuten terug is met de rest van het geld.

Zakjes omgewisseld
Dan begint de wisseltruc. Het geld en het zakje sieraden liggen nog bij de inkoper. Dan geven de mannen aan dat ze de sieraden nog even terug willen hebben tot de transactie is voltooid. Ze krijgen het zakje, maar geven het meteen weer terug en vragen toch om de envelop met geld.

Wat de inkoper niet ziet, is dat het zakje is omgewisseld voor een soortgelijk zakje, maar dan met waardeloze sieraden. Dat heeft één van de mannen intussen uit zijn jaszak gehaald en verborgen gehouden in zijn pet, die hij in zijn handen had. De echte gouden kettingen worden samen met de 4800 euro mee naar buiten genomen door de mannen.

Wie is het duo?

Boevenvangen_shop
binbin small