Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Wassenaar – 90-jarige vrouw opgelicht

Een 90-jarige inwoonster van Wassenaar is 2000 euro armer, nadat ze het slachtoffer van oplichters is geworden. Een zogenaamde bankmedewerker maakte haar telefonisch wijs dat er iets mis was met haar rekening en dat haar pinpas moest worden opgehaald. De man die dat komt doen is gefilmd, net als de pintransacties daarna.Op 20 juli wordt de vrouw gebeld met de mededeling dat er is geprobeerd om een groot geldbedrag van haar rekening te halen. Maar de bank had dat gelukkig weten te voorkomen door de rekening te blokkeren. Het enige dat de vrouw nog moest doen, is een nieuwe pinpas aanvragen, zo hield de zogenaamde bankmedewerker haar voor.
Om dat te regelen, moet ze haar pincode doorgeven en de oude pas doormidden knippen, maar de chip moet intact blijven. Er komt meteen iemand bij haar langs om de pas op te halen, en dan kan ze de volgende dag een nieuwe halen bij de bank, zo wordt de vrouw wijsgemaakt.


2000 euro opgenomen
Camera’s bij het appartementencomplex aan het Van Ommerenpark, waar de vrouw woont, leggen die avond een man vast die een tijdje staat te wachten in de omgeving. Vervolgens loopt hij naar de ingang van het gebouw en buiten beeld neemt hij de pas van de vrouw in ontvangst.

Later die avond is er twee keer 1000 euro opgenomen van de rekening van de vrouw. Dat gebeurt bij een geldautomaat aan de Markt in Almere. Op de beelden is een man te zien. Mogelijk is dit dezelfde man als die de pinpas kwam ophalen in Wassenaar. Wie is hij? Laat het weten.