Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Wageningen – Camerabewuste vrouwen pinnen met gestolen pas

Een inwoner van ’s-Heerenberg, onder Doetinchem aan de Duitse grens, kreeg bericht dat er grote bedragen waren opgenomen met zijn creditcard. Opmerkelijk, aangezien de man op dat moment zónder die pas op vakantie was.

De man was tussen 3 en 14 augustus van huis. In die periode is door onbekenden in zijn woning ingebroken, waarbij onder meer een aantal sieraden, de bewuste creditcard, wat contant geld en een hele kluis werden meegenomen. De kluis werd kort daarna teruggevonden in Ede.

Pinnende vrouwen
Van twee vrouwen die met de gestolen pas geld hebben opgenomen, zijn bewakingsbeelden veiliggesteld. Of zij zelf bij de inbraak betrokken waren is niet duidelijk, maar zeker is dat ze op 13 augustus de creditcard gebruikten bij een geldautomaat in Wageningen.

De verdachten leken zich bewust van de camera in de geldautomaat; één van hen dekte die direct af met een duim. Maar op de beelden van een andere camera daar aan het Plantsoen zijn de twee vrouwen langer te zien. Helaas hadden ze allebei een mondmasker en een zonnebril op. De vrouw die de camera afdekt heeft rood gelakte nagels. Bekijk ook de video hieronder.