Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Waar is Christo Hülters uit Bergen om Zoom?


De voortvluchtige Christo Hülters uit Bergen op Zoom staat vanaf maandag op de internationale opsporingslijst van Interpol. In de zomer van 2015 schoot hij in zijn woonplaats twee mannen neer na een uit de hand gelopen ruzie tussen kinderen op een speelplaats.


De slachtoffers waren twee mannen uit Vlaardingen en Schiedam. Zij waren op een verjaardagsfeest toen ze door de nu 40-jarige Hülters onder vuur werden genomen. Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie tussen spelende kinderen eerder op de dag. Na zijn daad vluchtte de schutter. Sindsdien is de man onvindbaar. Twee jaar geleden werd hij bij verstek veroordeeld tot twaalf jaar cel. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. Vorige week dinsdag zou het gerechtshof in Den Bosch zich hierover buigen, maar die zaak werd aangehouden.

Er zijn aanwijzingen bij de politie dat Hülters zich waarschijnlijk in het buitenland begeeft. Mogelijk houdt hij zich schuil in Marokko, in of rondom miljoenenstad Casablanca. “Hij heeft een hele sterke band met zijn familie en mogelijk is hij nog weleens in Nederland op bezoek”, laat een woordvoerder van de politie weten. De man gebruikte soms de achternaam Hermans en mogelijk wendt hij nu meer pseudoniemen aan om door het leven te gaan.

Pestende kinderen
Een van de twee slachtoffers raakte tijdens de schietpartij in 2015 zwaargewond door de kogels. “Hij is negen keer onder het mes geweest en heeft posttraumatische stress opgelopen”, vertelt zijn vrouw voor de camera. Haar man werd in de buik en in de rug geraakt. ”Hij was er heel slecht aan toe en moest vechten voor zijn leven. We leven nog steeds met angst, verdriet en onmacht. Waarom is deze man nog steeds voortvluchtig?”

Aan de schietpartij ging een ruzie tussen spelende kinderen vooraf. “Het was een warme dag. Het was gezellig, zoals een verjaardag hoort te zijn”, blikt de vrouw terug. “De kinderen waren op een pleintje ernaast aan het spelen. Er werd gepest en met een bal gegooid, daarop besloten wij de kinderen aan te spreken. Bij de partytent stond later opeens een onbekende man die het vuur opende. Mijn man zag het niet aan komen.”

De verklaringen lopen uiteen over hoe en wanneer het wapen precies is gebruikt. Wel was duidelijk dat Hülters van dichtbij het vuur opende.

Hülters stond al lange tijd op de nationale opsporingslijst van voortvluchtige personen.