Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Waalwijk – Poging doodslag op bewoners

Omschrijving

Rond 20.10 uur werd bij de woning aangebeld. De vrouw deed open. Zij woont daar met haar man van Poolse afkomst en drie kinderen. Een van de mannen riep tegen haar in het Pools goedendag.  Vrijwel direct hierna kreeg zij van een van die mannen enkele vuistslagen in het gezicht. Hierna kwam haar man snel naar beneden.  Hij werd door beide mannen met een voorwerp, mogelijk een ploertendoder, op het hoofd geslagen. De bewoner heeft hen terug geslagen en geschopt en beide mannen uiteindelijk verjaagd.  Ze renden weg in de richting van de Groen van Prinstererlaan. Het echtpaar vermoedt dat het om twee Poolse mannen gaat.  Zij hebben geen idee wat het motief van de mannen was, maar sluiten niet uit dat het om een zakelijk geschil uit het verleden gaat. De bewoners hadden in het verleden een adviesbureau met veel Poolse klanten. 

Signalement van de daders
dader 1: Blanke man, normaal postuur, circa 1.70 meter, 30-35 jaar, blond / kalend. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte gebreide muts.
dader 2: Blanke man, slank postuur, 20-25 jaar, smal gezicht, driedagen baardje, donker haar.  

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/08-poging-doodslag-op-bewoners-in-waalwijk.html