Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Vlijmen-Inbrekers slaan ruit COOP in met gascilinders

Inbrekers plunderden dinsdagochtend 19 januari 2021 met veel geweld de COOP-supermarkt aan het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze de glazen voordeur inslaan met gascilinders en vervolgens de kasten van de servicebalie leegtrekken.

foto: OV

Het gebeurde die ochtend rond 04.30 uur. Hoewel er af en toe auto’s passeerden, leek dat hen niet te belemmeren in hun werkzaamheden. De politie hoopt dan ook dat er getuigen zijn die iets van de inbraak hebben gezien.

Grof geweld
Door het grove geweld lag de glazen voordeur al snel aan diggelen. Het tweetal ging vervolgens rechtstreeks op de servicebalie af. In enkele minuten graaiden ze onder andere sigaretten en telefoonopladers bij elkaar, die ze in hun meegenomen Action- en Jumbo-tas stopten.

Signalementen
Eén van de mannen droeg een donkere, gewatteerde jas met capuchon en had zwarte handschoenen aan. Zijn handlanger droeg een grijze hoodie,
oranje/zwarte handschoenen, een grijze broek en witte schoenen.

Gascilinders
De gascilinders die de daders bij zich hadden, zijn vermoedelijk van het soort dat veel gebruikt wordt voor de verkoop van lachgas. Mogelijk zegt dit iets over deze twee inbrekers.