Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Vier jaar cel geëist voor overval op stylist Fred van Leer

Als het aan justitie ligt gaat een van de overvallers van Fred van Leer vier jaar de gevangenis in. De Rotterdamse stylist werd in november vorig jaar in zijn huis in Rotterdam-West belaagd door een duo dat zich voordeed als bezorger van PostNL. De mannen hadden een vuurwapen bij zich en bedreigden hem met de dood.


Van de overvallers loopt er nog een vrij rond. De 23-jarige Amsterdammer die wél is opgepakt, ontkent dat hij iets met de overval heeft te maken. Maar volgens justitie is er genoeg bewijs. Zo is er DNA gevonden op een achtergebleven sportschoen en op de scooter, die de mannen gebruikten. Ook was de Amsterdammer op het moment van de overval niet op school en had hij zijn telefoon uitgezet. Een dag erna zei hij op WhatsApp dat hij ‘genakt’ was. Dat kan betekenen: in elkaar geslagen of genaaid.

Op de telefoon van de man zijn foto’s gevonden van Fred van Leer. Hij volgde veel BN’ers, zei hij in de rechtszaal, zoals Ronnie Flex, Ali B. en Peter R. de Vries.

Scooter achterin
Dat er DNA van hem op een sneaker gevonden is, komt volgens de man doordat er in een groepje van kleding werd geruild. Wie de vier, vijf personen zijn bij wie hij wel eens outfits leende, kon de verdachte niet vertellen. Hetzelfde geldt voor het DNA op de scooter. De verdachte heeft eerder al vastgezeten voor drugshandel, straatroof en vuurwapenbezit. Justitie vermoedt dat hij samen met zijn kompaan met een bestelbusje van Amsterdam naar Rotterdam is gereden, met de scooter achterin. Fred van Leer zou het doelwit zijn geweest omdat vermoed werd dat er bij hem wel iets te halen viel.

Van Leer en zijn chauffeur waren woensdag niet aanwezig in de rechtszaal. Dat komt volgens justitie omdat ze allebei nog steeds last hebben van de gevolgen van de de overval. De chauffeur, die achter een van de overvallers aanrende en daarbij ook met de dood werd bedreigd, heeft een schadevergoeding van 1400 euro geëist.

Boevenvangen_shop
binbin small