Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Vianen-Man tankt voor 7000 euro met gestolen pas

Een man tankt in een paar dagen tijd voor ruim 7000 euro aan brandstof met een valse tankpas. De fraude komt aan het licht als de brandstofmaatschappij aan de bel trekt.

AUTOKRAAK
De eigenaar van een bedrijf in Vianen ontdekt dat één van de bedrijfsbussen is opengebroken. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand; er is niets uit de wagen verdwenen. Totdat hij een paar dagen later een telefoontje krijgt van Esso; in een paar dagen tijd is er voor duizenden euro’s getankt met een tankpas die op naam staat van zijn bedrijf.

Tijdens de kraak in die bedrijfsauto zijn de twee tankpassen die daarin lagen geskimd. De passen zijn dus niet gestolen waardoor er in eerste instantie niets aan de hand leek te zijn.

De daders konden met de gekopieerde passen hun gang gaan bij tankstations, zonder dat de eigenaar daar van wist. Bij het tanken komt op meerdere momenten dezelfde man in beeld. Bij een Esso pompstation bij Rotterdam wordt een Volvo Volkswagen twee keer helemaal volgetankt. Een paar weken later komt de man weer in beeld als hij bij een Shell pompstation een personenauto aftankt. De dader tankt twee keer met de valse pas bij dit Esso pompstation

SIGNALEMENT

  • het is een man met een lichtgetinte huidskleur
  • zo tussen de 20 en 30 jaar
  • hij heeft kort zwart haar, aan de zijkanten opgeschoren
  • hij draagt een zwarte bril
  • donkere kleding
  • tijdens het tanken met de vrachtwagen droeg hij een zwarte sweater met in het groot opdruk 72, een zwarte Adidas trainingsbroek en zwarte slippers met een witte voetband.