Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Vianen-Man gooit granaat naar bestelbus

Twee mannen hebben op 31 mei een handgranaat gegooid tegen een geparkeerde bestelbus op de Vijfheerenlanden. De inzittenden van de bus zaten die vrijdag rond 15.15 uur net een hapje te eten, toen ze onaangenaam werden verrast door een harde klap tegen hun voertuig.

De klap was een handgranaat, welke vervolgens de straat oprolde. Ondanks dat het explosief op scherp stond, is het niet ontploft. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de handgranaat daarna onschadelijk gemaakt.

Wie is getuige geweest van het gooien van de handgranaat en heeft nog niet met de politie gesproken?

Waarom de granaat tegen de bestelbus werd gegooid, is onduidelijk. De inzittenden hebben geen conflicten en zijn ook geen inwoners van Vianen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen aankomen vanaf de Brugstraat en vervolgens de Lafayettestraat inrijden. Ze rijden op een donkere Gilera Runner motorscooter.

Nadat de bijrijder de handgranaat heeft gegooid, gaan ze er snel weer vandoor. De bestuurder droeg een donkerblauwe jas met capuchon en had blauwe latex handschoenen aan. De bijrijder was geheel in het donker gekleed en droeg een zwarte Airoh Mathisse RSX helm met een donker vizier. Wie heeft informatie in deze zaak?