Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Verdachte overval Fred van Leer opnieuw aangehouden

Een van de verdachten van de overval op de Rotterdamse stylist Fred van Leer zit weer in de cel. De rechter liet de Amsterdammer eerder vrij, maar hij bleef verdachte. Nieuwe feiten zouden de aanleiding voor de nieuwe aanhouding zijn.
De 22-jarige Amsterdammer werd op 30 november aangehouden, twee weken na de overval bij Van Leer. De politie bevestigt dat hij voor die overval voor de tweede keer is opgepakt.

Twee mannen deden zich op 18 november voor als pakketbezorgers en belden bij het huis van Van Leer aan de Mathenesserlaan in Rotterdam aan. Zodra Van Leer opendeed, bedreigden de mannen hem met een vuurwapen. De Rotterdamse stylist raakte lichtgewond; hij had een gekneusde rib. Hij benadrukte geen klappen te hebben gekregen van de overvallers: “Weet je wie wel klappen hebben gekregen? Die gasten die onderaan mijn hele hoge trap lagen”, zei hij in een video op Instagram.

Naar de tweede verdachte wordt nog altijd gezocht, hij zou tijdens de overval een pruik hebben gedragen en degene zijn geweest die aanbelde met het pakketje in zijn hand.