Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Zeven mannen gezocht na oprollen hennepkwekerij

Zeven mannen worden gezocht voor een hennepkwekerij die ze onderhielden in een appartement. Dat deden ze aan de Theemsdreef in Utrecht

UPDATE: Inmiddels is de identiteit van vier van de verdachten bekend. Dat is mooi nieuws. De drie mannen op de foto worden nog gezocht.

Buurtbewoner
Half oktober 2020 meldt een bewoner van de Theemsdreef zich bij de politie. Hij heeft het vermoeden dat er een hennepkwekerij zit in één van de appartementen. De vitrages van het appartement zijn altijd gesloten en sommige raampjes staan dag en nacht en bij weer en wind open. Ook is er voor lange tijd geklust.

Onderzoek
Rechercheurs stellen een onderzoek in. Ze treffen inderdaad een hennepkwekerij aan. Er is een kweekplek voor 240 planten, waarvan er nog 170 stonden. De stroom bleek buiten de meter om, dus illegaal, te worden afgetapt.

Eigenaar
De rechercheurs nemen contact op met de eigenaar van het appartement. Hij wil geen duidelijkheid scheppen over zijn huurder. Ook wil hij niet zeggen wie de mannen zijn die op bewakinsgbeelden het appartement in en uit lopen. Daarom wordt hij aangehouden. Later vindt de recherche de huurder. Ook hij wil niet zeggen wie de zeven mannen op de beelden zijn.