Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Vrouw is 5000 euro kwijt na Whatsapp-fraude


Het is een veel gebruikte truc door oplichters: Whatsapp-berichtjes sturen en vragen om geld. De berichtjes worden gestuurd uit naam van een familielid van het slachtoffer en resulteren vaak in grote financiele schade voor het slachtoffer. Zogenaamde Vriend in Nood-fraude.

‘Zoon’
Het overkwam ook een dame van 62. De criminelen deden zich voor als haar zoon. Hij appt dat hij dringend een bedrag van 5000 euro nodig heeft en vraagt zijn moeder om dat geld over te maken via een betaalverzoek. Ze trapt er in. Even later wordt gevraagd om 10.000 euro, maar dat lukt niet ivm haar daglimiet.

Opgelicht
Later die dag heeft ze contact met haar echte zoon en dan blijkt dat hij haar helemaal niet heeft ge-appt met de vraag om geld over te maken. Dan beseft ze dat ze is opgelicht. De 5000 euro is ze kwijt en dat bedrag wordt in Utrecht opgenomen.

Pinnen
Bij een geldautomaat aan de Amsterdamsestraatweg komt de man in beeld. Hij heeft een lichtgetinte huid, brede neus en volle lippen. Hij draag een beige of lichtbruine jas met capuchon en daaronder lijkt hij een petje te dragen. Verder draagt hij een grote spiegelende zonnebril.

Wie is de man op de beelden?