Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Vluchtende winkeldief bezorgt man(39) zwaar letsel

Dit is een afschuwelijk verhaal. Een winkeldiefstal levert een 39-jarige man levenslang letsel op. Omdat hij toevallig op een trap loopt op Utrecht Centraal Station. Een vluchtende winkeldief rent tegen hem aan en het slachtoffer valt enkele meters naar beneden. Op de video is het ongeval te zien.

UPDATE: De identiteit van de man die na een winkeldiefstal op zondag 12 mei tijdens zijn vlucht tegen een persoon aanbotste op een trap op Utrecht CS, is bekend. De recherche hoopt hem snel aan te kunnen houden. Een tweede persoon die hierbij betrokken was, werd al eerder aangehouden.


Het slachtoffer had op geen enkele manier een relatie met de dader; het was een ongelukkig toeval wat hem op 12 mei werd aangedaan. Voor hij doorhad wat er gebeurde, lag hij bewusteloos op de grond.

Het begint die zondag rond 19.15 uur bij het Etos-filiaal op het Centraal Station in Utrecht. Daar lopen twee mannen naar binnen die, zou blijken, niet willen betalen voor de producten. Winkeldieven dus.

Na wat rondstruinen pakken ze twee potten crème uit het schap en lopen ze er zonder te betalen mee naar buiten. Een medewerkster die het in de gaten had, gaat achter het duo aan. Ze weet één van de mannen in te halen en krijgt hem zover dat hij terugkomt naar de winkel. Maar daar zet hij het direct weer op een lopen. En dat loopt slecht af.

De winkeldief gaat met zo’n vaart de trap af richting de perrons dat hij achter op het slachtoffer botst. Die valt enkele meters naar beneden en raakt ernstig gewond.