Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Supporters gezocht voor foute spreekkoren na wedstrijd tegen Ajax

Begin dit jaar was het groot feest bij FC Utrecht toen de club met 2-0 won van Ajax en daarmee de finale bereikte van de KNVB-bekercompetitie. Voorafgaand aan de wedstrijd maakte een groep supporters zich schuldig aan zeer beledigende, antisemitische spreekkoren. Vijf daarvan worden nog gezocht. Er zijn beelden.

Spelersbus
Als de spelersbus van Ajax op woensdag 4 maart arriveert bij de Galgenwaard, staan achter de hekken flink wat Utrechtse voetbalfans. De meesten gedragen zich netjes, maar een kleine groep vindt het kennelijk nodig om beledigende antisemitische teksten te zingen en te scanderen. De volgende dag wordt er aangifte gedaan van deze uitlatingen en de politie start een onderzoek.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden van het stadion is te zien dat dertien personen zich zichtbaar schuldig maken aan het zingen van beledigende teksten. Het onderzoek heeft de nodige tijd gekost. De recherche heeft twee verdachten kunnen identificeren. De overige elf worden nog gezocht.

Foto’s
Hier ziet u foto’s van de nog gezochte supporters. Omdat het vermoeden is dat sommigen minderjarig zijn, is er een waasje over de gezichten gelegd en is er een balkje voor de ogen geplaatst. De politie hoopt dat de verdachten zichzelf herkennen en zich melden, of dat ze herkend worden door anderen. Als hun identiteit over een week nog niet bekend is, worden de foto’s zónder waasje en balkje getoond.

foto’s: politie Utrecht