Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Skater zwaar mishandeld

Een man krijgt het aan de stok met drie jongens en wordt flink mishandeld. De daders staan op bewakingsbeeld.
Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Utrecht, rijdt in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli naar huis. Hij rijdt op een longboard, een extra lang skateboard. Even na 01.30 uur komt hij op het fietspad van de Weg der Verenigde Naties drie jongens tegen. Ze laten hem er niet langs. Er ontstaat een woordenwisseling die uitmondt in een mishandeling.


Beveiligingscamera
De drie slaan en schoppen de skater. In zijn ooghoeken ziet hij een beveiligingscamera hangen aan de gevel van een bedrijf. Hij beweegt die kant op zodat hij weet dat alles wat er gebeurt gefilmd wordt. Minutenlang gaat het slaan en schoppen door, ook tegen z’n hoofd. Hij krijgt een fiets en een fietsenrek tegen zich aangegooid. Hij raakt even buiten bewustzijn. Hij merkt dat zijn spullen, waaronder zijn telefoon uit zijn zak zijn gevallen. Voordat hij ze kan pakken, pakt één van de jongens zijn spullen en dan gaan ze er met z’n drieën vandoor.
poster

Ambulance
De skater weet op te krabbelen en loopt naar een café in de buurt. Daar wordt hij opgevangen en wordt een ambulance gebeld. Hij had een hersenschudding en een aantal hoofdwonden.


Signalement
De daders zijn alledrie lichtgetint en spraken in straattaal. Van dader 1 is een uitgebreid signalement:
Dader 1 (gooide de fiets naar het slachtoffer)

  • lichtgetinte huid
  • ongeveer 1.75m
  • normaal/smal postuur
  • kort, donker haar
  • zwarte joggingbroek
  • sneakers
pet flessen