Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Nepagenten dringen woning bejaarde vrouw binnen

Een 90-jarige vrouw uit Utrecht is het slachtoffer geworden van twee nepagenten die met een smoes haar woning binnenkomen en vervolgens haar portemonnee stelen.

Op maandagavond 8 oktober rond 19.00 uur gaat de bel van het slachtoffer aan de Jan Overdijkstraat in Utrecht. Als ze haar deur open doet, staat er een vrouw die zegt dat ze namens haar kapper geld op komt halen. Ze gelooft er niks van maar dan verschijnen er plotsteling twee mannen.

Ze zeggen dat ze van de politie zijn. Maar de bejaarde vrouw gelooft ook hen niet. Ze vraagt hen dan naar hun legitimatie. Een goede en terechte vraag maar de mannen negeren het verzoek. Ze lopen de bejaarde vrouw o voorbij de woning in. Even later komen ze weer naar buiten en dan verdwijnen ze, samen met de vrouw die aanbelde. Een bijzonder brutale actie.

PORTEMONNEE
Als het slachtoffer terug naar binnen gaat, ziet ze dat haar portemonnee is verdwenen. Ze schakelt hulp in van een buurvrouw en de politie. Maar als haar pinpas geblokkeerd wordt, is er al 1250 euro mee gepind. Dat gebeurt door de vrouw die bij de nepagenten was. Ze pint op de Seinedreef in Utrecht. Haar buit is 1250 euro.