Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Meisjes rollen bejaarde vrouw bij Jumbo

Twee jonge vrouwen kijken de pincode af van een 68-jarige vrouw bij de Jumbo in Winkelcentrum Leidsche Rijn. Het lukt ze ook om de portemonnee van het slachtoffer te stelen en pinnen niet veel later ruim 1000 euro van haar rekening. Een van hen staat breedlachend op beeld.

AFKIJKEN
Op bewakingsbeelden is goed te zien hoe de twee vrouwen samenwerken. Als het slachtoffer met haar pinpas afrekent, leidt één van de twee vrouwen de cassiere af, zodat de ander ongemerkt de code kan afkijken.

VOLGEN
Dan volgen ze de vrouw. Als ze bij de oplaadpaal haar OV-chipkaart oplaadt, staan de vrouwen weer dichtbij haar. Daarna gaat de vrouw op weg naar huis. De vrouw is onlangs geopereerd en loopt daarom met een kruk. De vrouwen lopen heel dicht achter haar. Dat is waarschijnlijk het moment dat ze de portemonnee van het slachtoffer stelen. Als de vrouwen plotseling de andere kant oplopen, controleert ze haar tas en ziet ze dat haar portemonnee weg is.

PINNEN
Nog voordat de pinpas geblokkeerd kan worden, duiken de vrouwen op bij de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en pinnen ruim 1000 euro van de rekening. Wie is het olijke duo.