Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Mannen schieten op restaurant en viswinkel

Een opmerkelijk telefoontje is mogelijk de voorbode van twee schietincidenten in Utrecht. Er wordt in de nacht van dindag 28 op woensdag 29 mei geschoten op een restaurant en een viswinkel. De eerste zit op het Moskeeplein, de tweede op de Laan van Nieuw Guinea. Beiden in de Utrechtste wijk Lombok.

Opmerkelijk is dat de middag voor de beschietingen een onbekende vrouw naar het restaurant had gebeld. Zij vroeg of het restaurant en de viswinkel van dezelfde eigenaar zijn, waarop zij een bevestigend antwoord kreeg.

De belster zou met een buitenlands, mogelijk Pools accent hebben gesproken.

Er zijn bewakingsbeelden van het schietincident bij het restaurant. Daarop is te zien hoe twee mannen op een scooter komen aanrijden. Op het Moskeeplein stoppen ze rond 04.10 uur ter hoogte van restaurant Arabella.

De man die achterop zit, stapt af. Hij doet met een pistool in zijn hand een paar stappen richting het restaurant en vuurt enkele keren op de voorgevel van het pand.

Blub & Blub
Het duo gaat er vervolgens vandoor in de richting van de Kanaalstraat. In het verlengde van de Kanaalstraat ligt de Laan van Nieuw Guinea.

Daar, op de hoek met de Celebesstraat, wordt minuten later viswinkel Blub & Blub onder vuur genomen.

De aanleiding voor de beschietingen is nog onbekend. De politie gaat ervan uit dat de verantwoordelijken de eigenaar hebben willen intimideren, maar het is niet duidelijk waarom. Heeft u hier informatie over, meld het dan alstublieft.