Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Mannen mishandeld na bezoek aan Utrecht-Vitesse

Twee vrienden bezoeken op een donderdagavond in mei een wedstrijd van FC Utrecht. De club wint met 3-1 van Vitesse. Na afloop besluiten de twee nog even de stad in te gaan om een hapje te eten. En dan gebeurt er iets dat de feestvreugde flink verpest. De twee worden namelijk ernstig mishandeld door een aantal jongens.


Snackbar
Het gebeurt in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 mei. De twee vrienden (17 en 21 jaar) eten rond 01.00 uur iets bij een snackbar aan de Potterstraat. Ze raken aan de praat met een andere man. Wat begint als een leuk gesprek, wordt al snel onvriendelijker. De man verlaat na een poosje de snackbar en de twee vrienden blijven nog even.
Wanneer de twee vrienden iets later naar buiten lopen, worden ze opgewacht door de man met wie ze spraken in de snackbar. Hij blijkt een aantal vrienden te hebben opgetrommeld. De twee jongens krijgen flinke klappen van de groep, waarbij de jongen van 21 jaar zodanig wordt toegetakeld dat hij buiten bewustzijn raakt. En zelfs dan trappen de daders nog even door.

Twee van de daders gaan er direct na de mishandeling vandoor en stappen op hun fiets. Een medewerker van cameratoezicht die de mishandeling op de Potterstraat heeft gezien, volgt de twee daders met de camera’s. Ze staan dus op beeld. Wie zijn het?

Gewond
Ondertussen worden de slachtoffers door omstanders overeind geholpen. De man van 21 jaar oud heeft er een blauw oog, bloedneus, pijnlijke nek en een tijdlang hoofdpijn aan over gehouden. De jongen van 17 jaar heeft ook moeten herstellen van het nodige letsel aan zijn hoofd.