Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Man zwaargewond na klap

Een 22-jarige man uit Maarssen raakt in de zomer zwaargewond als hij in Utrecht Centrum hard tegen het hoofd wordt geslagen. Het gebeurt op de Hollandse Toren, direct achter TivoliVredenburg. De dader gaat er samen met een andere man te voet vandoor.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli is de man samen met zijn broer uitgeweest in Club Poema in het centrum van Utrecht. Rond 03.45 uur lopen ze richting CS om daar de nachtbus naar Maarssen te pakken. Onderweg, op de Hollandse Toren, zijn ze getuige van een nogal agressief tafereel.

Bewusteloos
Ze zien hoe een jonge man wild op een fiets stond te stampen. De oudste van de twee broers sprak hem hierop aan. De vandaal rent achter de broers aan en gaf de oudste eerst een duw. Alles is te zien op in de video.
Daarna, na een korte woordenwisseling, slaat hij hem hard tegen zijn hoofd. De 22-jarige man uit Maarssen valt bewusteloos op de grond.

De verdachte is een jonge, blanke man. Met lichtblond, wat langer haar dat hij naar achteren droeg. Hij spreekt Nederlands zonder accent.
Eerder die zomernacht was de dader, met een tweede man, in het centrum van Utrecht uit een rode auto gestapt. Laat het weten als u informatie heeft over die auto of wie er in reden in die nacht van 21 op 22 juli 2019.

Bloedprop
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een zware hersenschudding, meerdere kaakbreuken, een afgebroken voortand en diverse kneuzingen.
Het meest acute letsel was een bloedprop, waaraan hij direct moest worden geopereerd. Die operatie is succesvol verlopen en het lijkt erop dat het slachtoffer aan de klap geen blijvende schade overhoudt.