Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Man van fiets getrokken en in elkaar geslagen

In de nacht van 4 op 5 juni fietst een jongen van 26 vanuit het centrum van Utrecht over de Leidseweg. Over de brug bij de Munt wordt hij van zijn fiets getrokken en in elkaar geslagen door twee jongens. De jongens gaan ervandoor met zijn persoonlijke spullen, waaronder zijn pinpas.

Rond 01:30 uur rijdt hij over de brug bij de Munt. Er rijdt ook een scooter met daarop twee jongens. Het slachtoffer wil rechtsaf slaan de Kanaalweg op en haalt de scooter in. De scooter snijdt hem dan af, waarop het slachtoffer roept dat ze moeten oppassen. De jongens zijn niet gediend van de opmerking en één van de jongens stapt van de scooter af en duwt het slachtoffer van de fiets. Terwijl hij op de grond ligt wordt hij meerdere keren in zijn gezicht en op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer raakt daardoor kwijt wat er is gebeurd, maar ziet dan de jongens op de scooter wegrijden met zijn zwarte rugtas. Het slachtoffer gaat de volgende dag naar de huisarts en daar blijkt dat hij een hersenschudding heeft.


Tankstation
Het slachtoffer had een zwarte rugtas bij zich met onder andere zijn pinpas. De jongens zijn hiermee gaan pinnen bij een tankstation langs de Vleutensebaan. Eén van de twee gaat de winkel in en staat daardoor op beeld.

Signalement
De eerste verdachte heeft de jongen geslagen. Hij is zo’n 1.85 en heeft kort, donkerblond haar. Van zijn maatje hebben we geen beeld, hij was de bestuurder van de scooter. Die jongen is ongeveer even lang, heeft een blanke huid en heeft kort bruin haar. Ze droegen geen helm en reden op een donkerkleurige scooter.


pet flessen