Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Man shopt bij Bijenkorf en AH na geslaagde Marktplaats-oplichting

Een 70-jarige dame uit Zutphen is via de site Markplaats opgelicht. Via valse betaallinkjes kregen oplichters toegang tot haar rekening. Zo konden ze voor ruim tweeduizend euro aankopen doen via de bankrekening van de vrouw. Bij Bijenkorf en Albert Heijn. Lees het verhaal hieronder en zorg ervoor dat u hier niet intrapt.

Schoenen verkopen
De vrouw uit Zutphen heeft schoenen te koop gezet op Marktplaats en vindt op vrijdagavond 17 juli een koper. Die wil de deal snel afhandelen en het contact gaat verder via WhatsApp. De koper wil het geld overboeken en zegt tegen de Zutphense dat zij 10 eurocent moet overmaken via een betaallink op WhatsApp. Zo kan de koper zogenaamd contoleren of het rekeningnummer en de naam van de verkoper overeenkomen. De vrouw voldoet aan het verzoek.

shoppen bij de Bijenkorf

Oplichting
De koper vertelt daarna aan de vrouw dat het geld voor de schoenen is overgemaakt, maar dit blijkt niet het geval. Dan krijgt de Zuthpense zondagavond 19 juli weer een bericht en ze ontvangt een nieuwe betaallink van 10 cent. Het versturen van meerdere betaallinkjes is de truc die oplichters toepassen om toegang te krijgen tot de bankgegevens van het slachtoffer. De oplichter in deze zaak koppelt de betaalapp op zijn telefoon aan de bankrekening van het slachtoffer en kan dan aankopen betalen met geld van de rekening van het slachtoffer.

Bijenkorf
De dader doet aankopen in de Bijenkorf in Utrecht en bij Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg. Hij geeft in beide winkels ruim tweeduizend euro uit, via de rekening van de vrouw. Wie is het?