Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Hennepteler gefilmd

De politie heeft recent een hennepplantage opgerold op die bestond uit zo’n 200 planten. Daarna werd een man aangehouden voor betrokkenheid. Naar zijn kompaan wordt nog gezocht.

Begin dit jaar kwamen flink wat meldingen binnen van overlast van jeugd bij een bepaald adres aan de Van Egmondkade in Utrecht. Eind april gingen agenten samen met de woningbouwcorporatie een kijkje nemen. In een schuurtje bleek achter een wandje een hennepkwekerij te zitten. Het schuurtje hoort niet bij een huis. Het is eigendom van de woningcorporatie en was niet verhuurd. Het was gekraakt door de mensen die daar de hennepkwekerij hadden ingericht.

Na de ontdekking van de kwekerij is de politie een buurtonderzoek begonnen. Een getuige verklaarde dat hij een paar dagen ervoor twee mannen uit de schuur had zien komen. Op camerabeelden zijn die twee te zien. Van één van hen is de identiteit inmiddels bekend, maar van zijn kompaan nog niet. De politie hoopt dat iemand kan doorgeven wie hij is.

Ook in dit geval werd de stroom afgetapt, dat is illegaal en daarnaast levert het brandgevaar op. Er kan makkelijk kortsluiting ontstaan en als er dan brand uitbreekt kunnen de gevolgen voor de omliggende woningen groot zijn. Gelukkig is het gevaar voor de omwonenden van de Van Egmondkade nu geweken, dankzij de mensen die melding deden van de overlast.