Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Groep in Dino-pakken mishandeld

Een vriendengroep gaat op vrijdagavond op stap in Utrecht. Twee van de vijf zijn verkleed. Ze dragen een opblaasbaar dino-pak. Op de terugweg treffen ze in Hoog Catharijne een aantal mannen dat de lol er niet van inziet. De vriendengroep wordt geschopt en geslagen.

Op vrijdagavond 11 februari 2022 gaat de 28-jarige Ryan met vier vrienden het centrum van Utrecht in. Ze zetten hun auto in de parkeergarage in winkelcentrum Hoog Catharijne. Voor de lol hebben twee van hen een dino-pak aangetrokken. Ze willen een beetje plezier maken en andere mensen aan het lachen krijgen. Ze lopen een rondje langs cafés en restaurant en er wordt leuk gereageerd. Als ze rond 23:45 uur teruglopen naar de garage worden ze bij de ingang lastiggevallen door een groep mannen.


Hoog Catharijne
Op bewakingsbeeld is te zien dat één van de mannen aan de staart trekt van de man in het dino-pak. De vrouw in het dino-pak krijgt twee keer een harde trap in haar buik. Ryan zegt er wat van en de mannen richten zich op hem. Hij krijgt rake klappen, raakt bewusteloos en valt. Hij wordt een paar keer tegen z’n hoofd geschopt. De aanval is gefilmd door bewakingscamera’s.

Gevolgen
De vijf vrienden weten te ontkomen door de parkeergarage in te vluchten. Op het politiebureau doen ze aangifte en daarna gaan ze naar het ziekenhuis. Ryan heeft de hardste klappen en schoppen gehad. Uit een scan blijkt dat hij blijvend hersenletsel heeft. Hij praat moeilijk en is heel snel moe. De mishandeling heeft een flinke impact gehad op de vriendengroep.


Vaker gezien
Van de beveiliging van winkelcentrum Hoog Catharijne kregen de vrienden te horen dat deze groep mannen vaker in het winkelcentrum rondhangt. Het kan zijn dat mensen deze types herkennen.
Signalement verdachte 1 (links op foto)
-lichtgetinte huid
-snor en baardje
-25 – 30 jaar
-donkere jas, gele accenten
Verdachte 2 (midden)
-lichtgetinte huid

-ook tussen de 25 – 30 jaar
-paarse trui

-donkere jas, gele accenten
Verdachte 3
-lichtgetinte huid
-klein postuur
-zwarte jas, bontkraag

Wie zijn de mannen?

pet flessen