Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Vrouw(89) is 25000 euro kwijt na truc

Een 89-jarige vrouw uit Utrecht wordt  slachtoffer van een klassieke babbeltruc. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. De buit is groot: maar liefst 25000 euro. 

Het gebeurt op 12 augustus 2018. De bejaarde is thuis in haar woning aan de Vossegatselaan in Utrecht als rond 16.00 uur de telefoon gaat. De vrouw aan de andere kant van de lijn zegt een medewerkster van de bank van het slachtoffer te zijn. Ze vertelt het slachtoffer dat haar bankpas geblokkeerd moet worden en dat ze daarvoor haar pincode nodig heeft. De bejaarde vrouw zoekt er niets achter en geeft ‘de medewerkster’ haar bankgegevens, inclusief haar pincode. (Nooit doen! De bank vraagt hier nooit om)

Een paar minuten later wordt de bejaarde opnieuw gebeld door dezelfde vrouw die zich voordoet als medewerkster van de bank. Zij vertelt het slachtoffer dat ze ook de bankpas nodig heeft om deze te kunnen blokkeren en dat er iemand langskomt om die op te halen. Vervolgens wordt rond 16.15 uur aangebeld en geeft de vrouw nietsvermoedend haar bankpas mee.

Als de oude vrouw op donderdag 16 augustus het verhaal aan haar zoon vertelt, heeft hij meteen door dat zijn moeder is opgelicht. Hij belt de bank op om de bankpas te laten blokkeren, maar het is al te laat. Op dat moment is al vijfentwintigduizend euro van de bankrekening afgeschreven.

Uit de afschriften blijkt dat in totaal vijf keer is gepind met de bankpas. De eerste twee keer wordt gepind in België, op dezelfde dag als dat de bankpas is opgehaald, rond 19.20 uur en net na middernacht. Vervolgens rijdt de oplichtster door naar Utrecht en neemt daar geld op uit de bank aan het Smaragdplein om 01.00 uur. Ook wordt vervolgens gepind met de bankpas op woensdag op het Muntplein in Nieuwegein en aan de Roelantdreef in Utrecht. De vrouw die op de bewakingsbeelden van het Smaragdplein te zien is, voldoet aan het signalement van de vrouw die bij het slachtoffer aan de deur haar pasje op kwam halen.

  • vrouw
  • blanke huidskleur
  • gezet postuur
  • lang, blond haar met een staart
  • donkere ogen
  • had een groen petje op met twee bolletjes
  • droeg een zwarte trui
  • had een blauwe broek aan
  • droeg zwarte schoenen.